Trailers

Docu Levenslang over Joes Kloppenburg naar Videoland

Levenslang Joes Kloppenburg Videoland

De documentaire Levenslang zal op Videoland verschijnen. Op dinsdag 7 mei zal de docu over de nabestaanden van Joes Kloppenburg te zien zijn op de video-on-demanddienst. Er is voor deze datum gekozen omdat het de geboortedag is van Kloppenburg.

Zinloos geweld

Joes Kloppenburg kwam op 17 augustus 1996 om het leven door zinloos geweld. In Amsterdam wilde hij een ruzie sussen. Uiteindelijk liep hij daarbij zelf de klappen op en werd in elkaar getrapt. Kloppenburg, toen 26 jaar, overleed niet snel daarna aan zijn verwondingen.

Levenslang over Joes Kloppenburg

Door de gebeurtenis in de Voetboogstraat in Amsterdam was Joes jarenlang één van de bekendste slachtoffers van zinloos geweld. Een jaar na zijn overlijden werd een monument geplaatst op de plaats waar hij in elkaar werd getrapt. Het bracht Jesse Bleekemolen ertoe om in samenwerking met het project Met School naar Fataal een documentaire te maken. In Levenslang zullen exclusieve en niet eerder vertoonde beelden van Joes te zien zijn, net zoals van het de gebeurtenis in de Voetboogstraat.

Vader Jan en Yiannis Zafiris

Bleekemolen brengt in Levenslang ook de vader van Joes, Jan Kloppenburg, en Yiannis Zafiris bij elkaar. Zafiris was de man die werd aangevallen toen Joes Kloppenburg ertussen sprong om de boel te sussen. Jan en Yiannis wisselen in Levenslang ervaringen en herinneringen uit over de gebeurtenissen sinds 17 augustus 1996.

Bekijk de trailer van Levenslang